lauantai 10. elokuuta 2013

Kana-Chorizopata

Näin kesällä pätkän Nigellan ruokaohjelmasta (oli ilmeisesti uusinta), jossa hän teki kanasta ja chorizomakkarasta pataa. En nähnyt ohjelmaa kokonaan, mutta ilmeisesti hän käytti kanankoipia, chorizoa, perunoita ja sipulia. Hieman lisäisin aineksia omaan versiooni.

Ohje neljälle
4 kpl broilerin koipireittä, jotka paloitin reisi- ja koipiosaan.
Marinointi:
oliiviöljyä
soijakastike
sitruunamehua
curry
paprikajauhe
mustapippuri
chilijauhe
suola
sokeri

Marinoinin jälkeen broilerin palat uunivuokaan. Mukaan pilkoin n 100 g chorizoa, 16 pientä perunaa, kaksi porkkanaa, paprika (jääkaapista löytyi puolikas punaista ja oranssia paprikaa). Laitoin mukaan myös 8 valkosipulinkynttä kokonaisena. Koska jääkaapista löytyi myös varsiselleriä, niin siitäkin pilkoin kaksi vartta ja kolme salaattisipulia. Päälle hieman oliiviöljyä ja uuniin.


Paistoin ensin noin 15 minuuttia 200 asteessa ja sen jälkeen tunnin ajan 150 asteessa. Tarjoillessa laitoin päälle vielä hieman persijasilppua, kun sitäkin jääkaapista löytyi.


Oli hyvää ja valmistui helposti. Täytynee kokeilla toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti