lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kenkävero

Kolme viikkoa on kulunut edellisestä postauksesta. Yksi viikko kului lomailemalla. Osa siitä vietettiin mökillä ja sitten muutama päivä vanhempieni luona, jossa juhlittiin Isäni syntymäpäiviä. Mökkeilystä seurasi se, että huomasin punkin vasemmassa polvitaipeessani ja kuinka ollakkaan siihen kehittyi erythema migrans – ihottuma, joka on borrelioosin varhaisvaiheessa ilmenevä ihottuma. Nyt sitten olen antibioottikuurilla enkä tiedä onko se borrelioosi vai antibiootit, jotka väsyttävät, mutta uni on maistunut todella. Vielä on viikko töitä, jonka jälkeen on kolmen viikon loma.

Mutta se mistä ajattelin nyt kuvin kertoa on Kenkävero. Kenkävero on vanha pappila Mikkelissä, joka oli rapistumassa jo hyvää vauhtia kunnes se päätettiin kunnostaa ja nykyisin se on todella viehättävä kokonaisuus. 

Vanhassa päärakennuksessa on nykyisin kahvila-ravintola. Vanhasta navetasta löytyy Pauliina Rundgren HandiCraftsin verstasmyymäläKalaparkki Oy:n verstasmyymälä ja Paula Ruutusen pop-up myymälä ja -paja. Varsinainen myymälä on uudisrakennuksessa. Siellä on myytävänä suomalaista designia, käsitöitä sekä lähiruoka tuotteita. Leivintupa on auki kesäaikaan. Tuotteita valmistetaan toki ympäri vuoden, jolloin niitä voi ostaa joko myymälästä tai kahviosta. Kesällä on avoinna kesäkahvio aivan rannan tuntumassa. Kenkäverossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia läpi koko vuoden.

Myymälä
Ja askeleet vievät ostoksille
Leivintupa
Vanha navetta
Nuijasodan muistomerkki
Nämä pöllöt vartioivat yhden aitan kuistilla
Varsin viehättävä kukkateline

Voihan ne vanhat matkalukut ja pieneksi jääneet kumisaapaat kierrättää näinkin
Näin ei nimilaput todellakaan kastu
En ole koskaan aiemmin nähnyt punaisia mansikankukkia. Valitettavasti lajiketta ei ollut kerrottu.
 

Vanha aitta näytti olevan tyhjillään
Kävimme tällä kertaa Armastuksen kanssa valokuvaamassa vasta kuuden jälkeen, kun kaikki myymälät oli jo kiinni, joten niistä ei ole nyt kuvia. Kenkäveron puutarha on todella ihastuttava paikka. Kasvit on nimetty, joten jos ihastuu johonkin kasviin, on helppo tarkistaa mikä se on.
Päärakennus puutarhasta päin nähtynä
Pionit kukkivat todella kauniisti.


Jasmiini hurmasi tuoksullaan
Variksenpelottimia
Puutarhassa oli myös pieni kanala.

Vanhat räsymatot ovat löytäneet uuden ja hyödyllisen tehtävän
Kesäkahvila
Tuppuralan kaupunginosa on Savilahden toisella rannalla
Kun olimme lähdössä pois huomasimme tämän "kummituspuun". Puun on käärinyt harsoonsa tuomenkehrääjäkointoukka. Uskomatonta, mutta tuomi voi kuitenkin selvitä vaikka toukat olisivat syöneetkin puun aivan lehdettömäksi.Myös maahan oli kudottu harsokudosta
Tuomenkehrääjäkoitoukka
Kenkävero ja Mikkelipuisto, josta on kuvia edellisessä postauksessa ovat saman kadun varrella. Mikäli on matkalla viitostietä kohti pohjoista, niin näihin on helppo poiketa Mikkelin ohikulkutieltä. Suosittelen lämpimästi. 

9 kommenttia:

 1. Tykkään paikasta hurjasti! Mökkimme sijaitsee lähimaastossa ja käymme joka kesä Kenkäverossa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän Mikkeli on sinulle tuttu paikka. :) Laitan vielä muutamasta muusta paikasta Mikkkelistä kuvia, kunhan saan ne käsiteltyä. Tarkoitus on käydä lomalla uudestaan Kenkäverossa, mutta tällä kertaa ostoksilla :).

   Poista
 2. Nyt on sitten Mikkelissä tiedossa jo kaksi paikkaa, joissa pitää käydä. :-) Kiitos esittelystä.

  Mä olen muistaakseni nähnyt jossakin ihan tuommoisen metsän, jossa oli noita valkoisia puita. En tiennyt, että kyse toukan tekeleistä. :-O

  Nyt pitää tiedustella, että mitä varten nuo matot on levitetty kasvimaalle? Ettei rikkaruoho kasva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :-). Toukat voivat todella verhota harsoosnsa metsä, jos siellä on paljon tuomia. Kenkäverossa on näyttely "Räsymatot kasvimaan katteena", on jokin valtakunnallinen räsymaton ystävien kehittämä tapahtuma, jolla näytetään mihin kaikkeen räsymattoja voi käyttää. Varmasti tehokas rikkaruohojen este :-).

   Poista
 3. Upeita kuvia ja kauniita kukkasia:)

  VastaaPoista
 4. Tuntematon paikka minullekin, ehkäpä joskus siellä suunnalla ollessaan voisi piipahtaa. Toivottavasti antibiootit auttaa puremaan ja pääset nauttimaan alkavasta kesälomasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antibiootit ovat kyllä auttaneet, mutta kovin on ollut väsy olo. Onneksi nyt lomalla ei ole mitään pakollista puuhaa, vaan voi hyvällä omalla tunnolla loikoilla riippukeinussa lukemassa kirjaa :)

   Poista
 5. Olen käynnyt Kenkäverossa joskus aikaa aikaa sitten joten oli mukava palata sinne kuviesi avulla. Paikka on todella viehtättävä! Ja tuo tuomenkehrääjä koi, aika moinen otus. Millakin oli keväällä postaus aiheesta =).

  VastaaPoista