torstai 28. elokuuta 2014

Linna täll pual jokkee

Kesämuistoilla mennään vieläkin. Raumalta ajaletiin Turkuun. Turussa käytiin katsomassa Turun linnaa, jossa olemme käyneet joskus 15 vuotta sitten aiemmin. Kun olimme menossa linnaan, niin saimme vesikuuron niskaamme ja pois lähtiessäkin satoi, joten linnan ulkopuolelta ei ole kuvia. Turun linnan kotisivut löytyvät täältä.  Erittäin hyvin toteutetut, sivuilla on virtuaalilinna, jossa pääsee tutustumaan linnan sisäkuviin.

Paikanpäällä linnaan on helppo tutustua kun seuraa ohjattua reittiä, niin ei tarvitse kulkea edestakaisin. Lisäksi minusta oli hauskaa, että linnassa olevat oppaat olivat pukeutuneet vanhanaikaisiin vaatteisiin. Tosin kenestäkään en tullut ottaneeksi kuvia.
Kuningatar otti vastaan pieniä hovineitoja
Alimmassa kerroksessa on todella jykevät seinät ja ikkunoissa kunnon ristikot 

Selli numero kolme

Turun linna on ollut vankilana aina vuoteen 1891 asti, jolloin viimeiset vangit siirrettin Kakolaan. Kovin hyvät olot vangeilla ei ole ollut aikoinaan.Tämä susihukka tulivastaan Tonttu-ukon aarrekammiossa, jossa olikin todella paljon "aarteita".
1600-luvun keittiö

Brahe-salissa oli esillä nämä vaatteet
Keskiaikainen kuninkaan sali
Isossa linnatuvassa oli näytillä erilaisia puusta veistettyjä uskonnollisia patsaita. Tässä neitsyt Maria Jeesus-lapsen kanssa.

Erilaisia ikkuna syvennyksiä, joita oli paljon linnassa.Linnan kirkko
Kuninkaansalia voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin. Tuolla jos missä olisi ihana pitää prinsessahäät. Pitäisiköhän ehdottaa Armastukselle, että josko voisimme mennä uudelleen naimisiin ja järjestää hääjuhlat tuolla.

Esilinna

Turun linna oli todella mielenkiintoinen ja yhdeksän euron hinta lipusta ei mielestäni ollut liikaa. Tosin nähtävää oli niin paljon, että kuten meille yleensäkin käy, että aluksi katsotaan kaikki tarkkaan ja loppuosa sitten vaan kuljetaan läpi, kun aivot vaan eivät jaksa enää sulattaa näkemäänsä. Täytynee käydä ensi kesä katsomassa se loppu osa, jota ei enää jaksanut kunnolla kuvata.

4 kommenttia:

 1. Upea linna ompa tullut vuosia sitten käytyä,eräs sukulaiseni oli siellä töissä,hän näytti meille paikkoja.Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin on varmaan saanut todella hyvää opastusta. Aurinkoista viikonloppua sinullekin Ritva!

   Poista
 2. En muistanutkaan, että Turunlinna on noin kiva paikka. Siitä on todella ainakin 20 vuotta kun olen sielä käynyt. Pitääkin laitta must visit listalle ehdottomati. Upean tourneen sait kuvillasi aikaiseksi paikasta, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka. Linna on hieman haasteellinen paikka kuvata, koska salamaa ei saa käyttää ja vaikka omassa kamerassani suurin ISO luku 1600, niin välillä isosta aukosta huolimatta tuli vähän liian pitkä valotusaika ja koska mulla ei ollut jalustaa, niin kuvat olivat hieman epätarkkoja. Onneksi kuitenkin kuvankäsittelyllä saa parannettua kuvia :).

   Poista