perjantai 27. marraskuuta 2015

Onko Mikkeliin mänijöitä?

Olen alunperin kotoisin Mikkelistä. Vanhempani asuvat siellä edelleen, joten Mikkelissä tulee käytyä noin 5-6 kertaa vuodessa. Valokuvia tulee aina välillä otettua. Tähän postaukseen päätin laittaa muutaman kuvan, jotka tuli otettua kesän aikana. Olen aiemmin tehnyt postaukset Kenkäverosta (klik) ja Mikkelipuistosta (klik). Toki Mikkelistä löytyy muitakin mielenkiitoisia paikkoja, mutta tässä nyt "esittelyssä" Mikkelin satama, Naisvuori, Urpolan ulkoilualue sekä Mikkelin Tuomiokirkko.
Mikkelin satamassa on kahvio, jota nykyisin kesäisin pitävät Martat auki. Aikoinaan kuulin tarinan, että jonkun Venäjän tsaarin olisi pitänyt vierailla Mikkelissä ja suunnitelmissa oli tarjota vohveleita satamassa hänelle. Vierailu jäi tekemättä, mutta erittäin hyvät ja maistuvat vohvelit jäivät kahvilan listalle.

Mikkelin laivaliikenteen 100-vuotismuistomerkki on Panu Autereen suunnitelma ja pystytetty 1964.

Jaarlilla järjestetään risteilyjä kesäisin.

Naisvuori on 122 metriä meren pinnan yläpuolella oleva "mäennypplä". Naisvuorella on entinen vesitorni, jonka huipulle pääsee ihailemaan maisemia yläilmoista. Naisvuoren uumenista taas löytyy Mikkelin uimahalli. Vesitorni on aikoinaan rakennettu vuosien 1911-1912 aikana. Pelkästään matkailukäyttöön se on muutettu vuonna 1953. Naisvuorelta löytyy myös Mikkelin kesäteatterin näyttämö.


Johannes Haapasalon tekemä Vaeltaja-veistos on 1920-luvulta.

Naisvuoren rinteessä on Mikkelin Työväentalo vuodelta 1911. Nykyisin siellä on usein erilaisia myyjäisiä sekä näyttelyitä.


Urpola luontokeskuksesta voi käydä lukemassa lisää täältä.-

Mikkelin Tuomiokirkossa olen aikoinaan päässyt ripille. Tuomiokirkko on rakennettu vuosien 1896-1897 aikana.Näkymä Tuomiokirkolta kohti toria.

Toki Mikkelistä löytyy muutakin mielenkiintoista kuten esim. Päämajamuseo. Myös Mikkelin tori on kiva paikka kesällä. Mikkelin nähtävyyksistä sekä siitä mitä Mikkelissä tai sen ympäristössä voi tehdä löytyy lisää tietoa täältä.

Tässä pieni kierros Mikkelissä, joka on rakas syntymäkaupunkini ja jossa vietin nuoruuteni. Toivottavasti viihdyitte ja hyvää matkaa Mikkeliin.

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille.

10 kommenttia:

 1. Mikkelissä otetaan viimein käyttöön (vähän nikotellen) Museokortti. Muistaakseni joulukuun alusta lukien. Ihanat nuo kesäiset kuvat! Naisvuori ja Tuomiokirkko on tuttuja paikkoja. Ortodoksinen kirkko oli vähän "omalaatuinen" meikäläisen silmään, kun siellä kerran kävin, taitaa olla ns. jälleenrakennuskauden arkkitehtuuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkelin ortodoksinen kirkko on rakennettu joskus 1950-luvulla ja on kovin "tavallisen" näköinen. Mikkelissä on aikoinaan ollut 1900-luvun alussa rakennettu paljon kauniinpi ortodoksinen kirkko, mutta se on purettu 1950-luvun lopussa, koska oli huono kuntoinen. Jos sinua kiinnostaa, niin täältä löytyy lisää tietoa http://www.mikkeli.fi/sites/mikkeli.fi/files/atoms/files/linnanmaki_19-12-2012.pdf

   Poista
 2. Kesäkaupunkimme Mikkeli ♡, mökkimme on lähistöllä, joten olipa ihana piipahdus kesäiseen Mikkeliin. Kiitos ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :). Mikkeli on todella kaunis kesäkaupunki.

   Poista
 3. Hitsit, Mikkelissä pitäisi joskus käydäkin. Ohi ajaessa siellä on tullut joskus käväistyä, mutta koskaan en ole muistaakseni siellä ihan käymällä käynyt. Mutta kannattaisiko mennä ennemmin kesällä, eli onko Mikkeli enempi kesäkaupunki, vähän kuten Savonlinna ja Lappeenrantakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti poiketa joskus Mikkelissä, mutta mielummin kesällä kuin talvella. Tori on ehdotton paikka kesällä nautti kuppi kahvia ja munkkipossu.

   Poista
 4. Kauniita kuvia Mikkelistä, ohi on tullut ajeltua. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva :). Ihanaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 5. Kaunita kuvia kauniista paikkakunnasta. Mikkelissä on tullut pari kertaa käytyä silloin kun asuin keski-suomessa, olen sieltä päin kotoisin =D. Ihanaa nähdä kuvia kesästä tämän harmauden ja pimeyden keskellä. Ihanaa ensimmäistä adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka :). Aurinkoista 1. adventtia!

   Poista