sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Santorini (osa 3); Kamari, Firá, Oía


Hotellimme sijaitsi Kamarissa, joka on saaren loivalla itärannalla sijaitseva noin 600 asukkaan kylä. Kamarissa on pitkä ranta, joka on mustaa laavakivisoraa. Kivissä todella piisasi. Meillä on tapana ottaa aina muistoksi muutama kivi matkoilta. Tällä kertaa vaan oli todella vaikea valita.

Tällä kertaa emme sukeltaneet, mutta snorklasimme pelkästään. Vesi oli kirkasta ja kalojakin näki. Armastus törmäsi jopa pieneen mustekalaan.

Kamarin eteläpuolella sijaitsee Mesa Vuono -vuori, jonka päällä sijatsevat antiikin Thiran rauniot. Vuoren yli kulkee kävelytie Perissan hiekkarannalle.

Santorinin lentokenttä sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Kamarista, joten rannalla pystyi harrastamaan lentokonebongausta.

Anáfi on Kykladien saariryhmän kaakkoisin saari. Kreikkalaisen mytologian mukaan argonautit nimesivät saaren Anáfiksi, kun Apollon oli nostanut saaren merestä argonauttien pelastukseksi myrskyltä. Aurinko nousi todella kauniisti Anáfin takaa.
 
 
 
Firá on Santorini pääkaupunki ja suurin kaupunki. Nimi Firá on oikeastaan Santorinin pääsaaren nimen Theran toinen muoto. Firássa on asukkaita noin 12 000, mikä on suurin osa Santorinin asukkaista. Firássa on todella paljon korkeuseroja ja todella paljon rappusia. Satamasta kuulemme johtaa 600 rappusta ylös. Ne voi joko kiivetä, kulkea aasin selässä tai gondolihissillä. Kamarista Firán pääsi todella hyvin bussilla. Matka maksoi 1,60€ ja kesti noin 15-20 minuuttia.
Firá mereltä nähtynä. Rappuset kiemurtelevat satamasta ylös.


Oía sijaitsee Santorinin pohjoisosassa ja on saaren toiseksi suurin kaupunki. Oíassa on myös todella paljon korkeuseroja ja näköala yli kalderan on uskomaton. Oía on tunnettu myös auringonlaskuista. Oíaan pääsee bussilla Firásta ja hinta on myös 1,60€.
 
 


 


Pikkasen innostuin nyt kuvien kanssa:D
 
Lähteenä olen käyttänyt wikipediaa.
 
 
 

9 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Tykkään kreikkalaisesta valkoisesta ja taivaansinisestä. Kylät ovat niin upeita.
  Ja auringonlaskut hohtavia. Santorinilla en ole käynyt, mutta Kreetalla ja kauan kauan sitten Rhodoksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Kylät olivat todella ihania ja ihmiset ystävällisiä. Suosittelen lämpimästi Santorinia lomakohteena.

   Poista
 2. Aivan ihania ranta ja kaupunkikuvia ;-D.Varsinkin tuo kuva laavakivirannasta, Mesa Vuono-vuori taustallaan, puhuttelee erityisesti!

  VastaaPoista
 3. Ai jestas miten ihania kuva! Siis oikein kylmät väreet menivät, niin kaunista oli. Tuolla olisi tosi kiva itsekin joskus kuvailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei CurryKaneli! Eksyin tänne sivuillesi, ja mitä ihania kuvia näinkään Santorinista. Romeo sanoi, että voiko missään taivas olla sinisempi kuin Veronassa. Taivas taitaa olla sinisempi Santorinissa :) Tällaisia kuvia ja tarinoita haluan jatkossakin nähdä... alan seurata sinua :)
   Terv. Tuulia

   Poista
  2. Kiitos Katinka ja tervetuloa mukaan Tuulia :)

   Poista