lauantai 21. joulukuuta 2013

Parsa-poropiirakka ja hieman jotain muutakin

Joulukuu on mennyt todella nopeasti. Mietin miten aina käy niin, että välillä on vaikka minkälaista menoa ja sovittua tapaamista ja sitten taas välillä on tosi rauhallista. Ensi viikolla tähän aikaan joulukin on jo ohi. Ihania rauhallisia vapaapäiviä on tiedossa todella paljon.

Näin lauantai illan iltapalaksi päätin tehdä äidiltäni saamalla reseptillä parsa-poropiirakan. Äitini on tehnyt tätä piirakkaa ainakin kymmenen vuotta eikä muista mistä aikoinaan löysi reseptin. Alun perin reseptissä oli palvikinkkua, mutta  kerran päätimme kokeilla poroa ja siitä tuli todella hyvää. Äitini tekee tätä gluteenittomista jauhoista, mutta minä laitoin tällä kertaa ihan tavallisia vehnäjauhoja.

Pohja:
100 g pehmeää voita tai margariinia
1 prk maitorahkaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
Anna taikinan levätä jonkin aikaa viileässä ja sitten painele jauhotetuin käsin piirakkavuokaan. Koska täytettä on melko runsaasti, niin nosta reunoillekin taikinaa.

Täyte:
n. 2dl parsakaalia, joka on paloiteltu melko pieneksi ja kiehautettu nopeasti
1 pieni paketti poronkärityslihaa ruskistettuna ja johon on lisätty hieman mustapippuria ja suolaa
3 dl juustoraastetta
2 dl maitoa
2 munaa
Levitä parsakaali ja poro piirakkapohjan päälle. Kaada juustoseos päälle. Paista noin 45 minuuttia 150 asteessa. Loppuvaiheessa voit hieman nostaa lämpöä, niin pinta ruskistuu. Anna hieman jäähtyä ennen syömistä.


 
Olen myös saanut vihdoin virkattua ponchon, jonka aloitin jo kesällä. idean ponchoon sain täältäPoncho on virkattu Novitan Puro Batik -langasta.
 
 
Lisäksi joulukuuhun on kuulunut kodin koristeleminen joulukoristeilla. Pidän joulusta ja viimeistään itsenäisyyspäivänä laitan joulukoristeet esille. Tässä on pieni yksityiskohta.  Meillä ei ole ollut kuin kerran aito kuusi, viimeiset kolmetoista vuotta kuusena on ollut noin 50 cm korkea pieni tekokuusi, joka on olohuoneessamme senkin päällä. Kuusen alle kokoontuu tonttuarmeija lumiukon ja enkelin kanssa.
 














Lisäksi olen harjoitellut hieman valokuvausta ja kuvankäsittelyä, vaikka se näin pimeällä ei oikein onnistukaan kovin hyvin, mutta hauskaa se on ollut. Nämä ruusut ei ole mitenkään jouluisia, mutta vaaleapunain väri on niin kaunis.


 
Tänään on talven lyhyin päivä, huomenna on jo hieman pidempään valoisaa. Vaikka sää on ollut todella vaihtelevaa, on ollut ihanaa kuinka välillä aurinko on paistanut kauniisti.
 
 

12 kommenttia:

  1. Parsa-poropiirakka näyttää herkulliselta, otanpa talteen. Ja poncho on hieno. Joulu on jo ovella, ja huomenna pidempi päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia. Ja koko ajan mennään valoisampaan suuntaan :)

      Poista
  2. Herkulliselta näyttääpiiras.Kaunis poncho.Kauniit tontuset ja enkeli.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva. Nyt vain odotetaan jouluaattoa.

      Poista
  3. Piirakka näyttää todella syötävän hyvältä, nam! Kovasti olet ollut ahkera. Ja kauniin ponchon olet virkannut! Oikein ihanaa joulunaikaa sinulle ja perheellesi <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katinka. Oikein hyvää joulua myös sinulle ja perheellesi <3

      Poista
  4. Hauskaa joulua sinulle ja perheellesi ;-D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvää joulua sinullekin.

      Poista
  5. Tuota reseptiä voisinkin kokeilla:)
    Ihanaista joulunaikaa!
    Jouluhalein♥
    SisustEllen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu. Oikein hyvää tulevaa vuotta!

      Poista
  6. Makoisalta kuulostava piirakkaohje. Taidanpa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Helppo ohje.

      Poista