keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Matkijanärhi

Pitkästä aikaa laitan nyt ruokapostauksen. Kuten olen edellisissä postauksissa kertonut, niin meillä Armastus on The Cook. Minä pidän kyllä ruuanlaitosta ja kokeilen mielelläni uusia reseptejä, joita löydän eri blogeista.

Parisen viikkoa sitten löysin Campasimpukan blogista mielenkiintoisen pastaresptin. Minulla on nykyisin gluteeniton ruokavalio, mutta koska olin pari päivää aiemmin käynyt lounaalla Glut0ssa ja ostanut heidän todella hyvää rigotta-tuorepastaa, päätin kokeilla. Campasimpukka oli tehnyt kastikkeen kanasta, mutta oli postauksessaan miettinyt myös lohen käyttöä, joten päätin käyttää sitä. Olen hieman muokannut alkuperäistä reseptiä.



Sitruunainen kala-kanapasta neljälle

500 g tuorepastaa. Glut0n tuorepasta kypsyy 1-2 minuutissa, joten pastan keittäminen täytyy ajoittaa hyvin, ettei pasta joudu seisomaan.

Kastike:
300 g lohta suikaloituna (ostin valmiiksi suikaloitua)
hieman öljyä
1 dl kasvislientä
1,5 dl kermaa
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna ja mehu
6 vihreää parsatankoa
100 g kylmäsavustettua lohta ohuina suikaleina
pippuria rouheena 

Leikkaa parsat vinoittain ohuenlaisiksi paloiksi ja tarvittaessa halkaise nuppu. Paista lohisuikaleet kypsäksi ja siirrä vähäksi aikaa pois pannulta. Kaada pannulle kasvisliemi ja kun se kiehuu, niin lisää kerma ja parsapalat pannulle ja keitä lempeästi. Kun parsat ovat lähes kypsiä laita lohet takaisin pannulle ja lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä kylmäsavulohi ja pippuri. Suolaa voi lisätä, jos siltä tuntuu.

Sekoita kastike pastaan ja lisää silputtua tuoretta basillikaa maun mukaan sekä ripottele päälle raastettua pecorinoa.

Kiitos Campasimpukalle hyvästä ohjeesta. Olen pahoillani että kuvan laatu ei oikein ole hyvä, mutta ruoka oli todella maistuvaa.

Glut0n pasta on ehkä parasta gluteenitonta pastaa, jota olen kokeillut. Pasta pysyy irtonaisena keitettäessä. Usein kuivapastojen kanssa tahtoo olla sellainen ongelma, että ne joko klimppiytyvät tai sitten jäävät hieman liian al denteksi tai sitten pehmenevät liian pehmeäksi. Pitää olla koko ajan vieressä tarkkailemassa kypsyysastetta.

Huomautan vielä, että kumpikaan blogissa esiintynyt tuotemerkki ei ole mitenkään pyytänyt tätä yhteistyötä enkä ole saanut tästä postauksesta taloudellista hyötyä.

Makoisaa viikkon jatkoa kaikille.

6 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää kiitos ohjeesta. Mukavaa viikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva :) Mukavaa viikkoa sinullekin.

      Poista
  2. Oih nam, miten herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  3. Jaahas, ja mulle tuli taas nälkä. :-) Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliselta!

    VastaaPoista