sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Puutarha vaihtoi väriä

Lokakuun loppupuolella yksi lauantai oli todella kaunis päivä laittaa puutarhaa talvikuntoon. Siihen liittyy meillä kuivuneiden kukkanoksien leikkaaminen, lehtien haravointi sekä puutarhakalusteiden talvivarastointi. Ehtihän siinä muutaman kuvankin ottaa välillä :). Yritän kovasti opetella ottamaan makrokuvia pikkukamerallani Nikon Coolpixillä, mutta aina kuvat ei onnistu. Kuvan keskusta saattaa olla tarkka, mutta reunat aivan epätarkat. Pitänee vielä yrittää opiskella ohjekirjasta. Muuten kamera on hyvä, kulkee kätevästi mukana ja on vesitiivis jopa 18 metriin asti. Tosin vedenalaisia kuvia en ole vielä kokeillut ottaa. Kun ihan oikeasti sukelletaan, niin silloin usein mennään yli 20 metrin syvyyteen, joten kameralle kävisi huonosti. 


 


Vaikka kaikissa muissa puissa ja pensaissa lehdet olivat joko karisseet tai ainakin vaihtaneet väriä,niin sireenissä oli vielä aivan vihreät lehdet. Nyt on kaikki lehdet jo pudonneet. Niin voi puutarha nyt levät ja valmistautua tulevaan kevääseen ja kesään.


Tämä syksy on taas mennyt niin nopeasti. Parin viikon päästä onkin ensimmäinen adventti. Saa nähdä milloin saadaan lunta tänne etelään. Olisi kiva, koska ulkona ei olisi aivan niin pimeää. 

Oikein hyvää ja rauhallista alkavaa viikkoa kaikille.

4 kommenttia:

 1. Kauniita syksyisiä väriloistoa, nyt jo näyttää pimeältä syksyiseiltä jospa saataisiin vähän lunta valaisemaa. Hyvää alkavaa viikkoa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva ♥. Saa nähdä milloin sitä lunta tulee.

   Poista
 2. Voi mitä todellista syksyn väriterapiaa, aivan ihania kuvia! Kiinnitä macron kanssa huomiota syväterävyyteen. Itsellnäni on samoja haasteita, että syväterävyysalue jää jostain syystä melko pieneksi vaikka kuinka säädän. Se vaan taitaa macron kanssa olla niin =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka ♥. Toi Nikon Coolpix on sellainen pieni pokkari, joten siinä ei kovasti ole säätömahdollisuuksia. No mutta toiimii ainakin jotenkin :).

   Poista