sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Lohilasagne

Jääkaappiin oli jäänyt pieni pala savustettua lohta sekä muutama graavilohiviipale, joista päätin tehdä lohilasagnen. Andalusianin blogista sai idean lisätä mukaan pinaattia. En ollut koskaan aiemmin ajatellut, että voisin yhdistää lohta ja pinaattia. Lisäksi käytin itselleni uutta tuttavuutta helmisipulia.

Pinaattikastike
2 helmisipulia hienonnettuna
200 g pakaste pinaattia
200 g katkarapuja
1 dl kalalientä


 Kuullota sipulit ja sulatettu ja valutettu pinaatti, lisää kalaliemi. Anna hautua hetken. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä, mutta älä keitä kastiketta enää. Tarkista maku, voit lisätä hiukan suolaa, mutta koska lohessa on suolaa, niin kovin paljon suolaa ei kannata lisätä.

Juustokastike
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa (lämmitettynä)
150 g juustoraastetta
hiven valkopippuria
(suolaa)

Kypsennä jauhot, lisää maito pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi aina välissä. Olen huomannut, että hieman lämmitetty maito ikään kuin sekoittuu paremmin ja juustokastikkeesta tulee tasaisempaa. anna kypsyä pienen hetken ja lisää juustoraaste. Juustokastikkeesta tulee melko löysää, mutta se imeytyy kyllä lasagnelevyihin. Lasagnesta tulee pehmeää eikä liian kovaa.

Lasagnelevyjä tarvittiin yhdeksän kappaletta. Laita vuoan pohjalle vähän juustokastiketta ja sen jälkeen kolme lasagnelevyä rinnakkain, päälle juustokastiketta, pinaattikastiketta sekä lohta ja tuoretta tillisilppua. Tee toinen kerros samalla tavalla. Kolmanteen kerrokseen tulee vain lasagnelevyt, juustokastike ja päälle juustoraastetta.
 

 Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti. Anna vetäytyä 15 - 20 minuuttia ennen tarjoilua.
 
 

 
Hyvältä maistui, vaikka itse sanonkin. Pinaatti ja lohi sopivat todella hvyin yhteen. Hieman epäilin myöskin tillin lisäämistä, mutta hyvältä maistui sekin.

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tosin meidän perheen kokki on Armastus (on ammattisellainen). Mä vaan väsään jotain silloin tällöin.

      Poista
  2. Oi miten herkulliselta näyttää.♥

    VastaaPoista
  3. Söisin! Näyttää tosi hyvältä. Itse olisin myös epäillyt lohen ja pinaatin liittoa, mutta nyt alkoi kutkuttamaan, että noiko tuo oikeasti toimi. Pitänee itse myös kokeilla jossain vaiheessa =D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Itsekin epäilin aluksi, mutta hyvää oli.

      Poista
    2. Kiitos hyvästä reseptistä. Minä en epäillyt lainkaan lohen ja pinaatin liittoa, olen käynyt silloin tällöin kiireissäni Ikean lohipinaattilasagnea haukkaamassa. Sitäkin syö, mutta tämä näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta. Aion kokeilla!

      Poista
    3. Empä ole koskaan maistanut Ikean versiota. Mutta aion tehdä itse kyllä toistekin.

      Poista
  4. Puolivahingossa päädyin tänne blogiin ja jäin ihastelemaan näitä kuvia siis hienoja =) Ja tuo lohilasagne, kuulostaa ja kuvissa näyttää herkulliselta. Pitänee palailla lueskelemaan juttuja tänne ihan ajan kanssa. (Innostuin niin kovin, että lisäsin tämän omaankin blogilistaan, hih)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ja tervetuloa lukemaan. Joulukuun kiireet ovat tuoneet hieman taukoa, mutta lupaan kirjoitella lisää.

      Poista