maanantai 17. marraskuuta 2014

Lomalla Kroatiassa

Syksy vaan jatkaa etenemistään ja kohta ollaan joulukuussa. Nyt vasta ehdin laittamaan juttua syys-lokakuun vaihteen lomastamme Kroatiaan. Vietimme viikon Makarskassa Armastuksen veljen ja hänen vaimonsa kanssa. Tämä oli ensimmäinen matkamme Kroatiaan, mutta ei varmastikkaan viimeinen. Olimme kuulleet paljon hyvää Kroatiasta ja täytyy  todeta, että puheet olivat totta.

Nyt mainosta, mutta huomautan, että vain siitä syystä, että olin tyytyväinen palveluun. Matkan teimme Apollo matkojen kautta ja majoituimme Hotel Meteoriin. Hotelli oli oikein hyvä, rauhallinen ja siisti, nemmäkin aikuisen makuun. Hotellin asukkaista suurin osa oli Keski-Euroopasta. Hotellilta löytyi yksi aikuisten allas ulkoa ja yksi aikuisten allas sisältä, jossa oli myös kuntosali. Lastenallasta hotellilta ei löytynyt. Meillä oli matkaan varattu aamiainen, joka oli oikein maistuva. 

Makarska on noin 65 km Splitistä etelään sijaitseva pienehkö kaupunki. Makarskan ympäristöä kutsutaan Makrskan Rivieraksi. Täältä voit lukea lisää Makrskasta. Lento Helsingistä Splitiin oli lyhyt vain kolme tuntia, mutta linja-automatka kentältä hotellille kesti noin puolitoista tuntia. Ensimmäisen päivän aikana ennen pimeyden laskeutumista ehdimme hieman tutustua hotelliin ja hotellin ympäristöön ja nauttia hyvän ja maittavan lounaan. 

Tässä on neljä ensimmäistä kuvaa otettu matkalta Splitin lentokentältä Makarskaan linja-autosta, joten niiden laatu ei ole mitenkään erikoinen.
Hotelli Meteorin julkisivu
"Kylätie on niin hiljainen", hotellin edustalla kulkeva katu oli rauhallinen
Näköala hotellin edustalta oli upea
Hotellin aula
Alakerran aulaHotellihuone
Näköala parvekkeelta


Hotellin baarista löytyi mielenkiintoisia mosaikkitöitä sekä ihana akvaario. 
 Hotellin ulkobaari

Makarskan rantatie
Ranta hotellin edustalla

Kun lähdimme katselemaan maisemia, niin törmäsimme paikalliseen paloautoon ja vanhana VPK:laisena siitä piti ottaa kuva.Monen ravintolan edessä oli tällainen lista, josta varmasti näki, mitä oli tilaamassa
Kroatiassa ruoka on hyvin saman tyyppistä kuin Italiassa; pastaa, risottoa, mereneläviä. Tässä meidän ensimmäinen lounas; Armastukselle lasagnea ja minulle täytettyjä kalamareja.

Rantakadulla matkamuistot myytiin tällaisista kojuista

Matkailukausi oli loppumassa, kun olimme Makarskassa, niin osa ravintoloista ja baareista oli jo sulkenut talven ajaksi.


Ilmeisesti taantuma on vaikuttanut Kroatiaankin, koska hotellimme lähellä todella hyvällä paikalla oli tämä keskeneräinen rakennus, joka oli myytävänä.

Matkailukauden päättyminen näkyi Makarskassa. Siellä oli todella rauhallista ja paljon paikkoja oli suljettu. Meitä se haitannut. Sää oli aurinkoinen viisi ensimmäistä päivää ja kaksi viimeistä oli pilvistä ja toiseksi viimeisenä päivänä satoi hieman. Lämpötila oli päivisin yli +20 astetta eikä se illallakaan kovin alas laskenut.

Lisää kuvia on tulossa vielä Makarskasta, Splitistä Bracin saarelta sekä Dubrovnikistä.

8 kommenttia:

 1. Yksi paikka lisää, missä pitäisi käydä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen todella lämpimästi.

   Poista
 2. Itsekin olen monesti miettinyt Kroatiaa ja olen kuullut siitä myös pelkkää hyvää. Vallankin tekevät sinne purjehdusmatkoja siten, että vuokraavat sieltä veneen. Upeita kuvia olit saanut otettua. Odotan jo mielenkiinnolla lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka. Samalla reisulla on kahdeksan hengen porukka, jotka olivat varanneet veneen neljäksi päiväsi ja kovasti kehuivat reissua. Itse en osaa purjetia, mutta mukaan kyllä lähtisin:).

   Poista
 3. Onpa ihanat maisemat! Olen aina rakastanut Välimerellä tuota yhdistelmää, että toisella puolella on vuoret ja toisella meri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina haaveillu talosta vuorenrinteellä, jossa olisi näköala merelle ja tuolla sitä sellaisia taloja löytyisi :).

   Poista
 4. Upeita kuvia lomamatkastasi:)

  VastaaPoista