sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Bol Barcissa

Ja lisää valokuvia matkaltamme. Maanantai päivä meni laivaretkellä Barcin saarelle Bolin kylään. Tarkemmin voit lukea Barcin saaresta vaikka täältä. Matka tehtiin David nimisellä laivalla, jossa lounaaksi tarjottiin grillattua makrilliä ja kaalisalaattia.
Barcin saarella pysähdyimme Bolin kylään, jossa kiertelimme nelisen tuntia katsellen maisemia. Bol on pieni kylä puolessa välissä Bracin saaren etelä rannikkoa.


Tälle veneelle oli käynyt hieman huonosti.Paikallinen ostoskatu

Barcin saarella on isot marmoriesiintymät ja tätä hienoa valkoista marmoria on kuulemma käytetty Sidneyn oopperatalossa sekä Valkoisessa talossa Washingtonissa.
  
Pieni torikin Bolista löytyi ja paikalliselta kauppiaalta ostimme todella hyvää juustoa, joka oli myyjän vaimon tekemää sekä uskomattoman maukkaita tomaatteja.
Bol mereltä nähtynäPuutahassa kasvaa oliivipuita ja viiniköynnöksiä

Sumartin kylä sijaitsee Bracin saaren itäosassa
Makarska mereltä nähtynä

Brac oli todella viehättävä saari. Siellä voisi mennä koko viikkokin lomaillen. 

7 kommenttia:

 1. Uh, mikä aurinkopläjäys!
  Ihanaa fiilistelyä, kiitos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Kyllä sitä valoa jo hieman kaipaakin tähän pimeyteen.

   Poista
 2. Etta osaa olla kaunista!! Olemme kerran kayneet Kroatiassa ja pakko paasta uudestaan. Niin upeita nuo rannatkin ja niin erilaisia kuin taalla Israelissa, vaikka periaatteessa saman Valimeren rannalla ollaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroatia on todellakin upea paikka. Kerran olen ollut Eilatissa ja todellakin on erilaista. Kovin oli kuivaa silloin siellä.

   Poista
  2. Eilatissa on aina kuivaa. Joskus menee vuosi pari ettei sada yhtaan. Pohjoisempi Israel onkin talvella ja kevaalla hyvinkin vehreaa. Kesalla kaikki ruohokasvit kellastuvat.

   Poista