torstai 18. joulukuuta 2014

Kattoja kerrakseen

Vielä jatkan hetken Kroatian reissusta ja tällä kertaa Dubrovnikista. Osallistuimme järjestetylle retkelle. Makarskasta Dubrovnikiin on 154 km. Matka linja-autolla kesti lähes kolme tuntia ja sekä meno - että paluumatkalla pysähdyimme Bosnia-Hertsegovinassa. Maisemat olivat todella kauniita. Valitettavasti vain kuvat linja-auton ikkunan läpi eivät oikein onnistuneet.
Jokiakin Kroatiasta löytyyBosnia-Hertsegovina
Dubrovnikissa ehdimme tutustua vain vanhaankaupunkiin, joka on UNESCON maailmanperintökohde. Oppaan johdolla kävelimme kaupungin kaduilla ja sen jälkeen siirryimme kaupunkia kiertävän muurin harjalle ihmettelemään näkymiä. 
Pile-portti


Pyhä Blasius on Dubrovnikin kaupungin suojeluspyhimys ja hänen patsaitaan oli joka puolella kaupunkia.


Onofrio della Cavan suunnittelema suihkulähde on vuodelta 1444. Vesi on juomakelpoista ja hyvää, joten juomapullon voi täyttää ilmaiseksi.
Katunäkymiä vanhasta kaupungista


Gradski zvonik eli vanhankaupungin kellotorni

Kaupungimuurit eli Graske zidine ympäröivät vanhaakaupunkia. Muurien pituus on noin kaksi kilometriä ja maisemat sekä kaupunkiin, että merelle ovat huikeat. Oppaamme sanoi, että kävely muureilla ympäri kaupunkia veisi noin tunnin. No meillä se vei lähes kaksi tuntia, suurin syy lienee, se että kuvia piti ottaa lähes joka kohdasta. 

Srd-vuoren huipulla on Napoleonin sotilaiden vuonna 1808 rakentama linnake, jonne olisi päässyt köysijunalla, mutta sinne ei enää ehditty.
Paluumatkalla pysähdyttiin paikallisten viljelijöiden luona ostamassa mandariineja ja muita itsetehtyjä paikallisia herkkuja.
Tässä olikin taas kasa kuvia. Dubrovnik on todella viehättävä kaupunki ja kuten sieltä ja koko Kroatiasta jäi niin paljon näkemättä, niin joskus on vielä matkustettava sinne uudestaan.

14 kommenttia:

 1. CurryKaneli. Myönnän huonon tietämykseni niin Kroatiasta kuin Jugoslaviasta, josta maa lohkaistiin omakseen. Näkymät huikean kauniita ja katot ovat minua aina hurmanneet. Paljon olet valokuvannut. Hyvää Joulun odotusta ja itse Joulua ensi viikolla kuin myös vuotta 2015.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään lovin paljoa tietänyt ennen matkaa, mutta Kroatia hurmasi todella. Oikein hyvää Joulua myös sinulle ja puolisollesi.

   Poista
 2. Ihana nojatuolimatka jälleen! Ja todella upeita kuvia. Ne kävisivät vallan mainiosti matkailujulkaisuun. Teillä on ollut upea reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Katinka <3. Reissu oli upea ja valokuvien läpikäynti vei todella paljon aikaa. Kolme kameraa reisussa on ilmeisesti hieman liikaa =D.

   Poista
 3. Mielenkiintoisia reissujuttuja ja tykkään kuvista tosi paljon. Kivaa saada nähdä kuvia Kroatian suunnalta, näyttää kiinnostavalta matkakohteelta. Taitaa tosin olla ainakin tällä hetkellä liian kaukainen matkakohde, mutta joskus olisi ehdottomasti hienoa päästä tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3. Kannattaa ehdottamasti joskus vierailla, mutta toisaalta siellä suunnallakin on paljon nähtävää.

   Poista
 4. Wau, wau ja vielä kerran wau. Tuonne on mentävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka <3. Suosittelen lämpimästi. Todella hyvä matkakohde.

   Poista
 5. Wow! Ihania ja aurinkoisia kuvia... piristävät, kun täällä on synkkää ja pimeää. En ole koskaan Dubrovnikissa käynyt, mutta toivottavasti jossakin vaiheessa tulee sielläkin käytyä. Kuvasti kyllä herättivät kovasti mielenkiintoa tuohon upeaan kaupunkiin.
  Kiitos hienosta postauksesta ja hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia <3. Onneksi muutamana päivänä on täälläkin nyt aurinko näyttäytynyt, mutta ei ihan samalla tavalla kuin noissa kuviaa :).

   Poista
 6. Haha, minä olen kanssa sellainen, jonka pitää ottaa kuvia joka paikasta. Oikein pelottaa tuo tuleva matka, että mihin vielä niiden kuvien kanssa joudun. :-)

  Ihan huikean upeita maisemia ja kuvia. Ja tuo vesi on niin upean väristä. Todella persoonallisen ja tunnelmallisen oloinen kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää digiaika on hieman aiheuttanut sen, että mulla ainakin on lähtdnyt välillä kuvaaminen lapasesta. En ehkä harkitsi tarkemmin, mutta nyt saatan ottaa samasta kohteesta kymmenenkin kuvaa, vain hieman siirrän kulmaa tai sitten zoomaan ja kun sitten käyn kuvia läpi, niin samanlaisia kuvia on tuhottomasti.

   Poista
 7. Me emme ihan KAUHEASTI Dubrovnikista innostuneet. Liian turistimainen, liikaa kivea ja liian vahan vihreaa. Ei oikein asutun tuntua vaan enempikin turistikulissia. Ei roikkunut asukkaiden pyykit kadun yli vedetyilla naruilla ja muuta kivaa kotoista siihen tyyliin. Kaunis silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että vanhassa kaupungissa ei ollut juuri muuta kuin kiveä. Vihreää ei juurikaan näkynyt. Me kyllä nähtiin muutamassa paikassa vaatteet kuivumassa, tuo yksi kuvakin tuli otettua :)

   Poista