tiistai 28. heinäkuuta 2015

Pilviä piisaa

Kesäloman mökkiosuus on nyt takana. Kelit eivät olleet ehkä maailman parhaat, mutta toisaalta ihanaa oli ottaa rauhallisesti ilman mitään suuria hässäköitä. Koska sää oli todella epävakaista ja tuulista, niin tällä lomalla ei tullut melottua tai veneiltyä lainkaan. Vesisateet eivät myöskään innostaneet valokuvaamiseen. Viime kesänä nautittiin +30 asteen helteistä, mutta tänä kesänä ylin lämpötila oli +21 astetta. Muutamia kuvia tuli napsittua kuitenkin. Koska mökillä nettiyhteydet ovat välillä ja varsinkin huonolla kelillä huonot, niin postaukset ovat jääneet tekemättä. 

Nyt ollaan muutama päivä kotona enne kuin matkustetaan etelä-Savoon. Mökillä nukutti niin hyvin, mutta täällä kotona iski ilmeisesti heti arki, kun herättiin jo kuudelta. Aivan kamalalta tuntui, kun katsoi mittariin ja se näytti +8 astetta. Ei vielä voi syksy tulla.Mökin lähellä on pieni suo, jonka reunoilla kasvaa maariankämmekkää. Iloksemme olemme huomanneet, että maariankämmekkä leviää vuosi vuodelta. 
Loman alussa löysin kierrätyspisteestä kymmenen litran teräskattilan, jonka pohja oli huonossa kunnossa, mutta siitä sain hyvän kukkaruukun mökilleMökillä on kallio, jota kutsumme näköalakallioksi, koska sieltä on hyvä bongata ohi meneviä veneitä ja seurata "meidän" joutsenperhettä. Valitettavasti tämän kesän säät eivät oikein suosineet kalliolla istuskelua. Mutta parina iltana päästiin katsomaan kaunista auringonlaskua.

Erittäin varteenotettava varoitusEihän ne sateet aivan hukkaan ole menneet. Aivan mökin vierestä noin 20  minuutissa sai kolmisen litraa mustikoita ja paljon jäi vielä Kälyn kerättäväksi.


Armastus kävi pari kertaa keräämässä kanttarelleja ja kerralla oli noin kahden litran saalis. Valitettavasti vain minä en pysty kovin paljon nauttimaan sieniherkkuja, mutta hyviähän kanttarellit ovat tuoreena.


Yksi mökkiloman "kohokohdista" on kaupalla käynti. Jätskit piti joka kerta ostaa ja seurustella Sonnyn ja Viton kanssa.


Kyllähän me lomalla käytiin Tytyrin kaivosmuseossa ja Bengtskärillä, mutta niistä on tulossa omat postaukset.

Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille.

10 kommenttia:

 1. Auringon laskussa on jotain niin taianomaista!
  Kauniita kuvia ja tunnelmaa.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia minäkin tänään keräsin kanttarellejä kyllä olivat hyviä kun paistoin, mustikassa en ole vielä käynyt. Mukavaa viikonjatkoa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva ♥. Kanttarellit ovat nyt ainakin täällä etelässä parhaimmillaan.

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Auringonlaskukuvat olivat suosikkejani - voisin katsella auringonlaskuja ihan loputtomiin.

  Jippii, ai te kävitte Tytyrissä! Jään innolla odottamaan postausta sieltä! Ja Begstkärkin kuulostaa ihan huippukiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Satu hyvästä ideasta. Sateinen päivä oli hyvä viettää maan alla :)

   Poista
 4. Etelä-Savossa on meidänkin mökki. Ristiinassa tarkemmin sanoen. Tai "meidän" - siis vanhempien, en ole käynyt siellä 20 vuoteen enää... :/ Onpa siististi poimittuja mustikoita, kun ei ole roskia, vai joko on puhdistettu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkeli on meidän kohde. Ristiinassa olen käynyt viimeksi varmaan 20 vuotta sitten.

   Mustikat ovat tossa vaiheessa siivottu. Kerään poimurilla, mutta siivoilen jo poimiessa isommat roskat pois ja sitten kun astia on täynnä niin viimmeistelen puhdistuksen.

   Poista
 5. Auringonlaskut ovat maagisia. Olemme keränneet mustikkaa ja villivadelmaa, uskomattoman hieno vuosi. Kantarellit alkavat vauhtua isohaperoon, joka on lempparini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ulla, tervetuloa lukijaksi. Mustikkaa on todellakin tullut, mutta villivadelmaa ei ole oikein löytynyt. Loppuviikosta mennään taas mökille ja pääsee katselemaan sieniä.

   Poista