lauantai 9. huhtikuuta 2016

Mitä mahtaa kissa maksaa?

Vielä kerran ennen siirtymistä Bangkokiin katsellaan kuvia Koh Taolta. Katsellaan hieman ruokakuvia. Koh Taolla on helppo valita hyvä ruokapaikka. Siellä nimittäin monessa ravintolassa joutuu jättämään kengät ravintolan ulkopuolelle ja jos ravintolan ulkopuolella on usein iso kasa kenkiä, niin yleensä siinä on hyvä ruokapaikka. Tässä kuva In Touch -ravintolan aamiaiselta, joten kovin monia sandaaleja ei ollut, mutta iltaisin piti katsella tarkkaan mihin kenkänsä jättää. Todella monen kaupan ovessa oli myös ilmoitus, että liikkeeseen ei saa tulla kengät jalassa sisään. 
Ruoka Koh Taolla on suuremmaksi osaksi todella hyvää. Oikeastaan vain pari kertaa saatiin aika mitättömän makuista ruokaa, mutta ne ravintolat tuli valittua muuten kuin suositusten perusteella. Hieman tulisempaa ruoan olin odottanut olevan, mutta toisaalta ihan kiva, että chili ei peittänyt kaikkia makuja alleen. Se mikä oli mielenkiintoista, niin monessa ravintolassa listalla oli kyllä alkupaloja, mutta yleensä ne tuli pääruuan jälkeen tai samaan aikaan kuin pääruoka. Thaimaassa ruokaillaan lusikan ja haarukan kera, veitsiä ei juurikaan näkynyt. 


Papaijasalaatti

Ihanan tulinen kana-kookkoskeitto maistui yösukelluksen jälkeen

Tämä pieni ravintola, nimeltään Nong Muay, oli ensimmäinen ravintola, jossa söimme Koh Taolla ja siellä tuli käytyä todella usein sen jälkeen. Ruoka oli todella hyvää ja omistajan noin 12-13 vuotias tytär ja noin kymmenen vuotias poika osallistuivat tarjoiluun ihanalla innolla. Kuulimme jälkeen päin, että se on yksi paikka, jota paikallisetkin suosittelevat. Hinnat olivat todella edullisia, pääruuat olivat 100-200 bathin välillä, eli 2,50-5 euroa.


rapeaa possua kiinalaisen parsakaalin kera, niin hyvää
Vaikka ravintoloiden ruokalistat vaikuttivat todella paksuilta, niin yleensä siltä löytyi parikymmentä eri tyyppistä kastiketta, joko kanalla, possulla, tofulla tai äyriäisillä ja sitten joko keitetyllä tai paistetulla riisillä tai nuudeleilla. Kalat ja häränliha oli hieman harvinaisempia pääruoka-aineita. Tämän alkupalan nimi oli Noname, kasviksia ja taikinaa friteerattuna. Oli hyvää
Mun ehdoton suosikki oli äyriäiset cashewpäkinöiden kera. Siis todella hyvää.


Koh Taolla kaikissa ravintoloissa, joissa me syötiin oli tarjolla shakeja, jotka oli tehty eri hedelmistä. Niissä ei ollut maitoa, vaan tuoretta hedelmää ja jäitä miksattuna. Siis todella hyviä. Harmi vaan ettei meiltä Suomesta saa niin tuoreita hedelmiä, koska maku ei ole sitä mitä Thaimaassa. Mun ehdoton suosikki oli mangoshake.


Kaikkein paras ateria me syötiin ravintola Barracudassa, joka on kalaravintola. Ravintola on todella pieni ja pöytä kannattaa varata. 


Valitettavasti kuva on todella epätarkka, mutta tämä kahden hengen seitsemää erilaista kalaruokaa sisältävä ateria maksoi 990 bathia eli vain noin 25 euroa. Aivan älyttömän hyvää. Suosittelen.

Toinen, ei perinteinen thaimaalainen ravintola, jossa kävimme, oli Portobello, joka on välimerellinen ravintola. Portobellossa työskenteli suomalainen kokki, jonka kanssa Armastus ehti hieman keskustella työskentelystä thaimaalaisessa ravintolassa. Armastus söi pitsaa, joka oli hänen mielestään hyvää. Minä valitsin annoksen, jossa oli härkää, kanaa ja possua grillattuna. Annos oli todella iso, mutta erittäin maukas. Barracuda ja Portobello sijaitsevat molemmat Sairee Villagessa lähellä toisiaan.


Paljon tuli syötyä myös hedelmiä. Hedelmät olivat todella hyviä. Eivät mitenkään erityisen halpoja, mutta nämäkin ananakset olivat supermakeita ja kypsiä. Hedelmiä sai myös valmiiksi kuorittuina ja viipaloituina.

Tämä kookospähkinä putosi meidän lähelle, kun lepäilimme rannalla. Kookospähkinä saattaa saavuttaa 80 km/h vauhdin pudotessaan ja erään arvioin mukaan 150 ihmistä kuolee vuosittain kookospähkinän putomisen aiheuttamiin vammoihin. Armastus halusi näyttää, kuinka kookospähkinän saa auki kiveen hakkaamalla, kuten Tom Hanks elokuvassa Cast Away. Mun vaan täytyy sanoa, että vaikka kookoksen mausta pidänkin esim. ruoassa, niin tosta kookosvedestä en oikein välitä.

Eräässä kaupassa käydessämme törmäsimme tähän kissaan. Otsikon tähän postaukseen sain, kun veljeni kysyi nähdessään tämän kuvan, että oliko kissa myynnissä kilo vai kappale hinnalla? Se ei meille kyllä kauppareisulla selvinnyt.

Tähän loppuun vielä muutama kukkakuva ja sitten voidaankin todeta että Koh Taolla oli todella ihanaa lomailla kaikin puolin. Vaikka matka sinne olikin hieman hankalaa, niin kyllä perilläolo korvasi vaikeudet. Voin lämpimästi suositella käymään Koh Taolla, varsinkin jos aikoo reissata enemmän Thaimaassa.
Seuraavissa postauksissa sitten juttua Bangokista, retkestä Kwai-joelle, Wat Poh'n temppelialueesta sekä siitä kuinka melkein päästiin Thaimaan television uutisiin.

Oikein hyvää viikonloppua kaikille.

6 kommenttia:

 1. Maukkaan näköisiä ruoka annoksia kauniita kukkasia jopa jokin kissa ruokakaupassa,hih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoat olivat todella hyviä ja kyllä hieman ihmetytti toi kissa, mutta ihan tyynesti siellä hyllyllä lepäili, joten kai kuluui "kalustoon".

   Poista
 2. Kuulin kookospähkinöiden aiheuttamista vammoista ja kuolemantapauksista ensimmäisen kerran eräältä srilankalaiselta lääkäriopiskelijalta, joka tykkäsi kertoa kotipuolensa kuulumisia. En ollut uskoa, mutta totta se varmasti on!! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se totta on. Itseasiassa kuulin pari vuotta sitten, kun eräs sukeltaja kertoi, että kookkospähkinä tappaa enemmän ihmisiä kuin hait, joten kookospalmuja pitäisi enemmän pelätä kuin hain hyökkäystä.

   Poista
 3. Mun täytyy tunnustaa, että inhoan sitä, jos kengät pitää jättää ulos ja pitää liikkua paljain jaloin. Intian temppeleissä ja pyhissä paikoissa pitää myös toimia näin, ja eihän siinä muu auta kuin totella, vaikka ällöttääkin kävellä paljasvarpasin. :-D

  Mutta voi mitä herkkuja olette syöneet! En itsekään tykkään yhtään kookosvedestä, vaikka aina joskus väkisin sitä juonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en mäkään oikein mielelläni kulje paljas varpain muualla kuin kotona, mutta minkäs teet.

   Ruoat oli kyllä todella hyviä, mutta hieman tuli riisikiintiö täyteen vähäksi aikaa reissun aikana :).

   Poista