maanantai 28. maaliskuuta 2016

Näköalaa kerrakseen

Yhtenä päivänä teimme saaren ympäri kierroksen laivalla. Koh Taolla on monta toimijaa, jotka järjestävät päivän kestävän saaren kierroksen. Retkeen kuluu muutama pysähdys, jolloin voi snorklata ja uida ja ihmetellä vedenalaista maailmaa. Lisäksi retkeen kuuluu pysähdys Koh Nangyuanilla. Me ostimme retkemme meidän hotellilta. Retkeen kuului kuljetus edes takaisin hotellin ja sataman välillä. Tosin me kyllä kävelimme retken päätyttyä hotellille, koska emme jaksaneet jäädä odottamaan auton saapumista.


Lounas laivalla

Koh Tao on varsin kivinen saari. Monet kivet muodostivat mielenkiintoisia muodostelmia. Mereltä näytti siltä, että saari on vain tiheää metsää ja kiviä. Jossain välissä joku rakennus tai resortti.


Me pysähdyttiin muutaman kerran snorklaamaan ja katselemaan kaloja ja koralleja. Yhdellä pysähdyspaikalla nähtiin hai jonkin matkan päässä, mutta hai katosi hyvin pian, kun meressä alkoi olla runsaasti snorklaajia. Mango Bayssä nähtiin myös todella suuria kalaparvia. Harmi kun en saa ladattua tähän videota. Yhdellä videolla Armastus sukeltaa kalaparveen ja se näyttää hauskalta, kun kalaparveen tulee aivan pyöreä aukko sille kohdalle, mihin Armastus sukeltaa. Laivalta sai tarvittaessa maskin ja snorkkelin lainaksi. Räpylöitä ei anneta, koska niin halutaan suojella herkkää merenalaista luontoa, ettei koralleja vahingossa potkita hajalle.Tässä teki nelihenkinen perhe introducing dive'n sukellusoppaan johdolla.
Retken loppupuolella vietimme pari tuntia Nangyuanin saarilla. Saaria on kolme, ja sisäänpääsy maksoi 100 bathia eikä sinne saanut viedä muovipulloja. Laukut tarkastettiin ennen kuin pääsi saarille. Nangyuan saarilla on resortti, jossa lomailu ilmeisesti ei ole kovin halpaa. Yhdellä saarella on laituri sekä pari ravintolaa. Kahdella saarella on sitten bungaloweja. Saaret yhdistyvät toisiinsa  kapeilla hiekkasärkillä. Jos etsii kuvahaulla kuvia Koh Taolta, niin hyvin usein saa tämän tyyppisen kuva. Kuva ei siis ole Koh Taolta vaan Koh Nangyuanilta. Seuraavat kolme kuvaa on Armastuksen ottamia. Minä en uskaltanut kiivetä tuonne huipulle. Aluksi oli rappuset, mutta viimeinen pari metriä olisi pitänyt kiivetä käyttäen hyväksi kivenkoloja. Ylös olisin kyllä vielä päässyt, mutta kun rupesin miettimään alastuloa, niin päätin jäädä siihen alemmille kiville. Eikä se näköalapaikalla ollut ihmispaljous myöskään houkuttanut.
Koh Nangyuanin satama
Retki oli oikein kiva ja päivä meni nopeasti vaikka takaisin tullessa alkoi taas merenkäynti olemaan hieman kovempaa. Retken hinta on unohtunut, mutta minusta se ei ollut paha.

Oikein ihanaa maaliskuun loppua kaikille.

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Pikkasen harmittaa matkan peruuntuminen, mutta vain pikkasen, koska sillä oli tarkoituksensa, ettei päästykään reissun. Teillä on kyllä ollut ihana matka, ja siitä voin iloita ja kuvien myötä nauttiakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nollavaimo :).
   Life is a bitch sometimes. Ensi talvena sitten pääsette varmasti reissuun.
   Meidän matka oli kaikkiaan todella onnistunut. Ja ihana muistella sitä näitä postauksia tehden.

   Poista
 2. Upeita kuvia ihanat maisemat:)

  VastaaPoista
 3. Ihana retki! Hauskoja ja myös vähän pelottavia nuo kallioiden päällä keikkuvat talot.

  Mutta mikä on introducing dive? Onko se siis jonkinlainen tutustumissukellus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retki oli todella ihana. Välillä mietin, että miten ihmiset jaksaa kiivetä niitä rappuja ylös, jotta pääsee tielle.

   Introducing dive on nimenomaan tutstumissukellus. Se kestää vähän sukelluskeskuksesta riippuen 15-30 minuuttia ja mukana on kokenut opas ja sukelletaan siinä 6-10 metrin syvyydessä. Se on helppo tapa kokeilla voisiko sukellus olla oma harrastus.

   Poista
 4. Olipas kiviä!
  Monesta kiviröykkiöstä näin ihan selvästi ihmishahmon ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistäkin niissä kivissä oli selvästi ihmishahmoja. Yhdessä kohdassa oli sellainen kivi, että hieman ns. likaisella mielikuvituksella se oli aikamoinen ja kun eräs retkellä ollut saksalainen totesi ääneen sen asian, niin enää en pystynyt katsomaan sitä kuvaa mitenkään neutraalisti :D.

   Poista