sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kilpikonnia, krokotiili ja yksi pieni boakäärme

Teimme pienen kävelyretken Kabahin puistoon, joka on Cancunin keskustassa. Puistossa on vajaan kahden kilometrin pituinen polku. Polku on ehkä hieman huono sana, koska se oli parisen metriä leveä ja tasainen. Puisto on paikallisten suosima juoksu- ja kävelypaikka. Ainakin lauantaina näytti oleva paljon ihmisiä liikkeellä kuntoilemassa.
Me kävimme puistossa, koska oli bongannut Google Earthista kuvia, joissa oli iguaaneja ja halusin nähdä niitä. Puistossa oli myös kuvien mukaan kilpikonnia ja erilaisia lintuja.


 
 
Puiston "polku" oli merkitty kuljettu matka 100 metrin välein.
 


Puiston kasvillisuus oli tiheää. Mieluummin kulki hyvää ja tasaista polkua pitkin, kun lähti tuonne metsään samoilemaan.

 
 

Lintujen laulua kuului puistossa paljon, mutta jostain syystä linnut eivät halunneet näyttäytyä. Vain yhdestä linnusta sain kuvan, mutta sekin pitkän matkan päästä otettuna. Puistossa oli myös isoja perhosia ja muutama oravakin nähtiin, mutta valitettavasti niistä ei saanut kuvia. 
Tällaisia pesiä(?) näkyi muutamia. Emme kyllä saaneet selvää, mikä ne oli tehnyt. Tämän halkaisija oli arvioilta reilun puoli metriä, suurin, minkä näimme.


Puolessa välissä reittiä oli tehty venyttely- ja lihaskuntoilualue. Kuvan alaosassa olevat painot oli tehty sementistä.


Puistossa oli myös jokin vanhan talon pohja ja kaivo, joka toisin oli kuivunut.

 

 

Puistossa oli kaksi vartijaa(?). Ihan ei selvinnyt mikä heidän työnsä oli. Ainakin he neuvoivat, mistä löytää kilpikonnia.

 
 

Puistossa oli myös metalliaidalla aidattu lampi. Ihmettelimme asiaa, koska lammessa ei näyttänyt olevan kuin kilpikonnia. Mutta sitten paikallinen poika osoitti lammen reunaa aivan aidan vieressä ja totesi: cocodrilo.


 
Ja siinä aivan vesirajassa aidan vieressä lepäili pieni krokotiili. Valitettavasti kuva ei ole paras mahdollinen, mutta aita esti pääsemästä parhaaseen mahdolliseen kuvauspaikkaan.
 


Pari tuntia meni puistossa kävellessä ja ihmetellessä kasveja ja eläimiä. Niitä iguaaneja emme kyllä nähneet missään. Päätimme kuitenkin, että kilpikonnat ja krokotiili saavat nyt riittää bongatuiksi. Kun olimme lähdössä pois, huomasimme paikallisen perheen kuvaavan polulla jotain, joka osoittautui boakäärmeeksi, joka oli noin puolitoista metrinen. 

Kun kuvasin käärmettä, niin paikalle tuli paikallinen nainen ja hän sanoi käärmeen olevan pieni. Kun kysyimme, että onko täällä isompiakin, niin hän katsoi ympärilleen puistossa ja sanoi kyllä. Totesimme Armastuksen kanssa, että tämä boa riittää meille emmekä välitä nähdä yhtään isompaa, ainakaan näin vapaana.
 

Puisto oli todella mielenkiintoinen, varsinkin eläimet jotka näimme.
 

9 kommenttia:

 1. Olipa hienon näköinen paikka! Voi tuolla olisin viiihtynyt minäkin kamerani kanssa hyvin =). Eläimistä on vaikea saada kuvia, siis sellaisia hyviä kuvia =). Arvostan suuresti luontokuvaajia. Ihania kuvia olit ottanut. Pidin eritysesti kahdesta, siitä missä oli ne kilpikonnat rivissä puunrungolla ja sitten se viuhkamainen kasvi. Sen keskustassa oli pieni aurinko =).

  VastaaPoista
 2. Waude, mitä kuvia :-) Varmasti huikean hieno kokemus livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kivitikka <3. Kyllä oli unohtumaton paikka.

   Poista
 3. Kiitos Katinka <3. Ne kilpikonnat olivat asettuneet hyvin siihen rungolle. Siinä kuvassa on muuten käytetty kuvankäsittelyä. Kilpikonnat olivat itseasiassa aika kaukana ja vaikka käytin teleä, niin varsinainen kuva ei ollut kovin hyvä, mutta rajaamalla siitä sai ihan hyvän.

  VastaaPoista
 4. Varmaan mielenkiitoinen paikka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin oli. Voisin mennä uudelleenkin :).

   Poista
 5. Voi noita kilppareita. <3 Mä en kyllä uskaltaisi lenkkeillä tuolla, jos siellä on käärmeitäkin. Ties mikä kuristajakäärme hyppäisi puusta kimppuun. :-) Mutta hienoja kuvia kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu <3. Taitaa käärmeet mennä ihmisiä pakoon, sen verran paljon siellä oli lenkkeilijöitä.

   Poista
 6. Kiitos kuvista, kivoja. Tuo puussa oleva pesä kuuluu termiiteille =)

  VastaaPoista