sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kohti Cozumelia

Mielenkiintoisen päivän ja todella hyvin nukutun yön jälkeen lähdimme kohti Cozumelia. Cancunista matkustimme linja-autolla Play del Carmeniin. Matka kesti vajaan tunnin ja maksoi meiltä kahdelta noin 150 pesoa eli vajaan kymmenen euroa. Halvemmalla olisi päässyt nk. colectivos-pakettiautolla, mutta matkatavaroidemme määrän huomioiden, ajattelimme, että linja-autossa on mukavampi matkustaa.
Cancunin linja-autoaseman lähtölaiturit

Matka sujui todella hyvin. Maisemat tien varressa olivat hyvin vihreät. Matka Cancunista Play del Carmeniin on noin 60 km ja tie oli melkein kuin viivoittimella vedetty.

Pemex on ainakin Jukatanin niemimaalla ainoa bensa-asemaketju. Niissä saa palvelua, eli itse ei tarvitse tankata ja ikkunat pestään samalla kertaa. Bensa kuulemma maksoi yhden jenkkidollarin verran litralta.


Play del Carmenista pääsee kahdella eri lautalla, UltraMar ja México Waterjets, Cozumelille. Lautat kulkevat molemmat kuusi kertaa vuorokaudessa saarelle ja sieltä takaisin. Matka kestää noin puoli tuntia. Matka maksoi noin 160 pesoa per henkilö eli 10 euroa. Mielenkiintoista oli, että minun matkalaukkuni siirrettiin lauttaan henkilökunnan toimesta, mutta Armastuksen piti siirtää laukku, jossa oli meidän sukellusvarusteet, itse lauttaan. Kun tulimme Cozumelille, niin "minun" laukku meni tullin läpi, jossa huumekoira haisteli kaikkien laukut, mutta edelleenkin Armastuksen piti siirtää itse laukku, eikä kukaan ollut siitä kiinnostunut.
Cozumelin pääkaupunki San Miguel
Cozumel on mayakieltä ja tarkoitta pääskyjen saari. Tämä taideteos ottaa vastaan matkaajat, jotka saapuvat Cozumelille.
 Meillä oli varattu huone hotelli El Cid La Ceibasta, joka oli noin kolmen kilometrin päässä keskustasta.

Taksikyyti keskustan ja hotellin välillä maksoi 80 pesoa eli noin viisi euroa.
Hotelli oli kolmen tähden hotelli. Todella rauhallinen, siisti ja ihana henkilökunta. Vierailijat olivat lähinnä amerikkalaisia ja kanadalaisia ja ikä lähempänä keski-ikää.
 
Hotellissa on kaksi rakennusta, korkeampi "torni" ja matalampi osa, jossa meidän huone oli.

Näkymät parvekkeelta olivat mielestämme hyvät.
 

Uima-allas ei ollut mitenkään iso, mutta siinä sai uida illalla kymmeneen asti ja silloin sai uida ihan rauhassa.

 
Hotellin ravintola.
 


Seuraavassa postauksessa siirrytään sitten veden alle ihmettelemään kaloja ja muita "otuksia".
 
Oikein hyvää ja aurinkoista viikkoa kaikille!
 

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia.Hyvää viikkoa:)

  VastaaPoista
 2. Fiilistä parhaimmillaan!
  Sukelluskuvia odotellessa.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia eläimistä jo edellisessä jutussa ja tämänkin jutun kuvia tuli ihasteltua. Pitipä vielä kartastakin tarkistaa, että tuolla lahden toisella puolellahan tuo sijaitsisi ;) Mielellään tuonne piipahtaisi jos sellainen tilaisuus tulisi tulevaisuudessa. Uteliaana odottelen vedenalaisesta maailmasta juttua luettavaksi ja tietenkin kuvia nähtäväksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. Cozumel on todella lyhyen lennon päästä teiltä ja pääsee suorilla lennoilla Yhdysvalloista. Suosittelen lämpimästi piipahtamaan!

   Poista