sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pintaa syvemmälle 2

Viime postauksessa lupasin, että tutkimme vielä hieman lisää vedenalaista maailmaa korallikuvien muodossa. Koralliriutoista voit käydä lukemassa lisää täältä. Korallit jakautuvat kovaan ja pehmeään koralliin. Korallit ovat erittäin herkkiä rikkoutumaan ja tuhoutumaan. Jo pieni osuman sukeltajan räpylästä voi rikkoa korallia. Korallit kasvavat vain noin sentin vuodessa, joten sukeltaessa on syytä huolehtia siitä, ettei vahingoita niitä. Korallit ovat oivia turvapaikkoja monille meren pikkueliöille. 

Yleisilme koralleista oli sini-vihreäsävyinen eikä korallit näyttäneet olevan kovin suuria. Myöskään korallien nimeäminen ei ole oikein hanskassa, joten nyt nähtäviin kuviin ei ole liittää nimiä.


Mutta tarkemmin tarkasteltuna näkyi kauniita värejä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Tässä on yksityiskohta yllä olevasta korallista. 

Makrokuva aivokorallista.

Cozumelin vesillä oli paljon maljakorallia eri kokoisena, erilaisissa muodostelmissa sekä eri värisenä.

 

 

 


Viuhkakoralliakin näkyi. Viuhkakoralli on kivikorallia.

  Tämä pehmeisiin korallihin kuuluva koralli kasvoi suoraan merenpohjasta.

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, ajoittain oli aika voimakas virtaus, joka näkyy tässä korallissa todella hyvin.

Vuokot olivat todella kauniin värisiä Cozumelilla. Punaisella merellä vuokot ovat usein ruskeita, mutta täällä vaaleita, joilla "lonkeroiden" päät olivat vihreitä kuten tässä tai sinisiä. Erona Punaiselle merelle oli myös vuokkokalojen puute. Jos joku on nähnyt Disneyn elokuvan "Nemoa etsimässä" niin tietää minkä näköinen vuokkokala on. Oranssiraidallinen kala, jota kutsutaan nykyisin nimellä Nemo.Suurin osa sukellusreissuistamme on suuntautunut Egyptiin Punaiselle merelle ja verrattuna Meksikoon mielestämme siellä korallit ovat värikkäämpiä ja monimuotosiempia, mutta mielenkiintoisen näköisiä korallit olivat myös Cozumelilla. Välillä tuntuu aivan uskomattomalta miten värikäs ja monimuotoinen merenalainen elämä on. 

Käymme vielä tällä Meksikon reisulla tutustumassa Tulumin raunioihin sekä teemme pienen retken Cozumelin ympäri. 

Oikein ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa. 

12 kommenttia:

 1. Upeat kuvat,hyvää loman jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva. Loma on jo päättynyt aikaa sitten. Olen vaan niin hidas näissä postauksissa. Kuvien selaaminen ja käsittely on vienyt aikaa ja muutenkin on tuntunut siltä, että viikot hupenevat käsistä vauhdilla.

   Poista
 2. Hienoja kuvia, minä vaan en ikimaailmassa uskaltaisi sukeltaa niitä katsomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Campasimpukka :). Monissa paikoissa ei tarvitse edes sukeltaa nähdäkseen noita kaloja ja koralleja. Snorklaamallakin näkee todella paljon. Suosittelen kokeilemaan jos joskus olette sellaisessa paikassa.

   Poista
  2. Heh, minulle snorklaaminenkin on ihan nounou :) Tiedän, että se on turhaa, mutta pelkään laittaa kasvoja veteen (nolo)

   Poista
  3. Ymmärrä, että ei ole helppoa. Don't worry. Helsingissä Sea Lifessäkin on ihan kivan näköisiä kaloja ja koralleja ja niitä voi ihailla lasin takaa :).

   Poista
 3. WOW mitä kuvia! Upeita merenalaisia taideteoksia! Tämä on se maailma, jonne minä en pääse käsiksi, vaikka paljon aikaa merellä vietänkin =D. Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka :). Luonto on ihmeellinen ja kaunis.

   Poista
 4. Paljon on riittänyt nähtävää tuolla Cozumelilla ja tuo virtauskin näkyy hyvin, upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna. Siellä todella oli nähtävää ja ihmeteltävää. Tuossa kohtaa virtaus oli todella voimakas. Kun oli tasapainottanut itsensä, niin virta huolehti eteenpäin viemisestä. Yhtään ei tarvinnut potkia vauhtia.

   Poista