maanantai 19. lokakuuta 2015

Hiljainen on kylätie

Parina päivänä meillä oli vuokrattuna auto ja kiertelimme Länsi- ja Keski-Kreetalla. Maisemat oli todella upeat. Valitettavasti ei tullut kirjoitettua aina ylös, missä pysähtyi. Ainut ongelma autoilussa on se, että maisemat ovat niin upeita, että tulee pysähdeltyä melko usein kuvaamaan ja siten aika menee todella nopeasti eikä ehdikkään nähdä kaikkea sitä mitä oli suunnitellut. Mutta toisaalta ei se haitannut kumpaakaan meistä, koska sillä kuitenkin tuli nähtyä niin paljon. 

Molempina päivinä oli hyvin rauhallista ajella, ei ollut juurikaan vastaantulijoita tai edessä ajavia. Mutta tiet olivat kyllä mutkaisia, mutta onneksi Armastus on niin hyvä ajaja, joten kyydissä ei pelottanut ollenkaan. Tämä kotkakuva ei ole kovin hyvä, mutta oli todella upea seurata hänen liitoaan taivaalla


Kyllä kissat tietää milloin on hyvää ruokaa tarjolla. Nämä halusivat jakaa meidän makkara-aterian.

Paleohoran kaupunki Kreetan etelärannikolla


Ilmeisesti ajalla ei ole niin väliä, kun kirkon molemmat kellot on eri ajassa, eikä kumpikaan ollut siinä oikeassa

Amarin laaksoa
Idavuoren huippu pilvessä


Kreetalla oli helppo pysähtyä ottamaan kuvia, koska teiden varsilla oli runsaasti paikkoja, joihin oli helppo parkkeerata. Lisäksi pikkukyliä oli kylä kylän vieressä ja aina löytyi jokin ravintola tai kahvila, jonka edessä pystyi parkkeeraamaan. Lisäksi oli helppo seurata kartalta missä mennään, kun aina kylään saavuttaessa oli kylän nimi. 

Oikein aurinkoista alkanutta viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Upeita maisema kuvia.:)

  VastaaPoista
 2. Oi miten kauniita kuvia ja paikkoja. Mahtavaa, että pääsin jälleen kanssasi nojatuolimatkalle. Ja nuo kisut olivat huippu suloisia nappisilmiä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka :). Kissat ja koirat oli todella suloisia Kreetalla. Mutta varsinaisia kulkukissoja tai -koiria ei juurikaan näkynyt.

   Poista
 3. Ihan mielettömiä maisemia! Kyllähän se hidastaa matkantekoa huomattavasti, jos jatkuvasti kuvailee, mutta minkäs teet, kun haluaisi saada kaiken ikuistettua kameralle. :-)

  Oliko Kreetalla teidän käyntinne aikaan muuten vielä lomasesonki käynnissä? Kun ne aiemmat hotellikuvat ainakin näyttivät aika autioilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli todella upeat. Onneksi Armastus ei kovasti vastustele, kun pyydän häntä pysähtymään.

   Kyllä Kreetalla oli vielä lomasesonki menossa, pikku hiljaa hiipumassa. Esim.Plataniaksessa joitakin hotelleja ja ravintoloita oli jo suljettu. Kausi jatkuu kuulemma lokakuun loppupuolelle. Meidän hotelli oli melko pieni, mutta se oli kyllä täynnä, mutta aikaisin aamulla eikä illalla ollut juurikaan porukkaa liikenteessä.

   Yhtenä iltana hotellilla oli kreikkalainen ilta ja silloin porukka oli paikalla klo kymmeneen asti. Itse emme siihen osalllistuneet muuta kuin katselemalla terassiltamme tanssijoiden esitystä.

   Poista