lauantai 3. elokuuta 2013

Kesäkurpitsa-hernesosekeitto

Tämä sosekeitton ohje on löydetty jostain keittokirjasta, mutta mistä, on jo unohtunut. Hieman on myös varioitu. Harvemmin tätä on tehty talvella vaikka onnistuisi silloinkin. Tästä ohjeesta riittää reilusti neljälle.

Resepti:

1 isohko sipuli
n 600 g kesäkurpitsaa
4 dl herneitä
1 pkt koskenlaskija sulatejuustoa (alkuperäisessä ohjeessa oli kermaa)
7-8 dl kasvis/kanalientä
suolaa, sokeria, mustapippuria (todella hienoa)

Pilko sipuli ja kesäkurpitsa, ei tarvitse olla mitenkään hienoa. Freesaa sipuli kattilassa öljyssä, lisää kesäkurpitsa palat ja freesaa niitäkin hetki.
Lisää neste sekä suola, sokeri ja pippuri ja anna kiehua niin, että kesäkurpitsa palat on melkein pehmeät. Lisää sulatejuusto paloina, lisää herneet ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.
Soseuta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Anna seistähetki, jotta maut ehtivät tasaantua.
Tarjoillessa voit lisätä keiton päälle oliiviöljyä ja pippuria myllystä, kuten kuvassa tai jättää ne pois.



Aurinkoista loppu viikkoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti