sunnuntai 11. elokuuta 2013

Savulohi-aurajuustopasteijat

Mökkimatkalla pysähdymme usein Four Seasons Fish -kalasavustamossa, joka on Hangontietä pienen matkaa Siuntion tiehaaran jälkeen vasemmalla. Kyseisen kalasavustamon tuoteet ovat todella hyviä ja maukkaita. Aina kun pysähdymme on pakko ostaa heidän lohi-aurajuustopasteijoita "huikopalaksi", jotta jaksaa mökille asti.

Jääkaappiin jäi vähän savulohta, joten päätin kokeilla itse pasteijoiden tekoa. Mitään ohjetta ei ollut, vaan vuosien maistelun tuloksena tulin päätyneeksi seuraavanlaiseen ohjeeseen, josta tuli 24 kappaletta pasteijoita

Taikina:
100 g hyvin pehmeää voita
200 g maitorahkaa
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hiven suolaa
Sekoitin ensin voin ja maitorahkan ja sen jälkeen kuivat aineet. Taikinan laitoin jääkaappiin lepäämään pariksi tunniksi.

Täyte:
150 g savulohta
150 g aurajuustoa murustettuna
mustapippuria hiven
Pienensin lohen haarukalla ja sekoitin siihen aurajuustomurut ja muutaman pyöräytyksen mustapippuria myllystä.

Taikinan kaulitsin suhteellisen ohueksi ja otin n. 10 cm ympyröitä siitä. Täytettä laitoin vajaan ruokalusikallisen ja nipistelin reunat kiinni. Voitelin pasteijat munalla ja paistoin 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ihan ei ollut niin hyviä kuin Four Seasons Fish'in, mutta maistuvia kylläkin.

2 kommenttia:

  1. on muuten niin hyvän näköinen kuori noissa pasteijoissa että taidanpa ihan unohtaa minkäänlaisen voitaikinan tekemiseen liittyvän kammoni :-) kiitos tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ulkonäköön olin itsekin hyvin tyytyväinen. Toi rahkavoitaikina on tosi helppo tehdä. Samalla pohjalla olen tehnyt muutamana jouluna joulutortutkin. En jaksa mitään kaulitaan ja käännetään systeemiä;).

      Poista