perjantai 13. syyskuuta 2013

Ruusutarhaa

Sain heinäkuussa lahjaksi tertturuusun. Kun istutin ruusun toivoin, että paikka olisi hyvä. Aluksi näytti siltä, että ruusu ei kasva ollenkaan, mutta yht'äkkiä korkeutta olikin tullut noin 60 senttiä. Elokuun puolessa välissä huomasin pieniä nuppuja. Toivoin silloin, että olisi vielä jonkin aikaa suht lämmintä, että  nuput ehtisivät avautua. 

Tiistaina sitten töistä tullessa huomasin, että yksi nuppu on jo hieman auennut.
                     

Eilen illalla kun tulin kotiin oli ruusu avautunut kokonaan.

                      

                      
 
Niin kaunis vaalenpunainen. Nyt vaan täytyy toivoa, että osaan peittää ruusun oikein talveksi, jotta se talvehtisi hyvin ja jaksaisi kasvaa ja kukkia ensi kesänä jälleen.

4 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis kukka! Eikä pelkästään siksi, että vaaleanpunainen on lempivärini. Ruusut ovat ihania. Mahvataa, että ennätit näkemään kauniin kukinnon =). Talven peittelyyn en pysty antamaan mitään neuvoja sillä olen suorastaan toivoton kasvien kanssa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en mikään varsinainen viherpeukalo ole, onneksi netistä löytyy ohjeita, joista saa hyviä neuvoja :).

   Poista
 2. Ompa kaunis! Viime talvien runsaat lumipeitteet ovat riittivät meillä ruusuja suojaamaan :) perinteinen havusuojaus tai lehtikasat pitäisi suojata kauniin ruususi. T.katjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ohjeen, että kannattaa laittaa havuja ja sen jälkeen lehtia. Lumesta en kyllä yhtään välitä. Neljä talvea tehty ihan tarpeeksi lumitöitä :)

   Poista