keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Ympäri mennään

Tietysti Singaporessa piti käydä Singapore Flyerissa. Singapore Flyer on maailman toiseksi suurin maailmanpyörä ja se on 165 metriä korkea. Singapore Flyer sijaitsee Singaporen Marina Centre -alueella ja se on avattu 2008. Las Vegasissa on tällä hetkellä se maailman korkein maailmanpyörä, mutta New Yorkiin ja Dubaihin on rakenteilla vielä korkeammat. 

En pidä korkeista paikoista, mutta täytyihän sitä tonnekin mennä, koska Armastus niin toivoi. Näkymät olivat kyllä upeat, kun päästiin huipulle.Laivat odottaa pääsyä Singaporen satamaan
F1 ajojen pääkatsomo


Kun olimme tehneet kierroksen Flyerillä, niin kävelimme Marinan toiselle reunalle katsomaan Merlion-patsasta. Matkalla oli mielenkiintoista taidetta sekä uuden vuoden juhlintaan kuuluvia koristeita.

Marina Bay Sands Hotelli taustalla, etualalla Singapore ArtScience Museum sekä Louis Vuittonin myymälä

Merlion-patsas on Singaporen matkailutoimen vuonna 1964 suunnittelema Singaporen virallinen symboli, joka 8,6 metriä korkea ja painaa 70 tonnia. Merlion ruiskuttaa vettä päivittäin ja se on puoliksi kissa ja puoliksi kala.
Kävimme myös Singapore Botanic Gardenissa ihmettelemässä kasveja ja nauttimassa rauhallisesta tunnelmasta. Botanic Garden on ilmainen, vain orkidea-puistoon sisäänpääsy maksaa 5 Singaporen dollaria. Puistosta olisi ollut vaikka kuinka paljon kuvia, mutta tässä nyt muutama. Puistossa oli runsaasti myös erilaisia patsaita. Olen joskus itsekin kasvattanut peikonlehteä, mutta eihän se ollut tämän kokoinen


Tässä vielä muutama kuva orkideoista. Tämä ensimmäinen on nimeltään Matti. Se on hybridi ja risteytys on tehty 2009, kun silloinen pääministerimme Matti Vanhanen vieraili Botanic Gardenissa ollessaan valtiovierailulla Singaporessa.


Niin on tämä reissu läpi käyty. Oli todella onnistunut ja monta ihanaa muistoa jäi mukaan. Nyt sitten mietitään uusia seikkailuja.

Oikein rauhaisaa Helatorstaita kaikille.

Olen nyt liittynyt myös Instagramiin ja Blogipolkuun. Täytyy tarkistaa toimiiko nuo linkit tuossa oikealla. 

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia taas. Hyvää Helatorstaita CurryKaneli. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ritva. helatorstai menei mökillä puuhommia tehdessä :).

   Poista
 2. Oih, ihania kuvia jälleen. Niin värikkäitä. Ihan tässä alkaa matkakuume nousta =). Tuo orkidea Matti oli hauska =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka. Singapore on kyllä kiva paikka lomailla. Koko perheelle löytyy tekemistä ja rantalomakin on mahdollista. Matti löytyi VIP-osastolta =D.

   Poista
 3. Singaporessa näyttää juuri niin hienolta kuin olin kuvitellutkin! Oliko siellä kovinkin siistiä, kun eikös se ollut juuri Singapore, jossa sylkemisestäkin sakotetaan...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella siistiä oli. Koko Singaporen alueelta ei saa ostettua purkkaa eikä tainnut tulla vastaan ketään tupakoitsijaa. Ja ilmeisesti sakot ovat kovat roskaamisesta.

   Poista
 4. Vaikuttaa tosi mukavalta paikalta! Ja kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lea. Singapore oli todella kiva paikka. Sinne pitää mennä toistekin, koska niin paljon jäi näkemättä.

   Poista