torstai 5. syyskuuta 2013

Marinoidut ravunpyrstöt pähkinöiden kera

Rapujuhlista jäi pakkaseen jokiravunpyrstöjä ja ajattelin tehdä niistä jotain nopeaa. Omasta keittokirjahyllystä löytyi Ragnhild Nergårdin ja Birgitta Villner Gyllenramin kirja Wok-ruokien parhaat vuodelta 1992. Täytyy myöntää, ettei ole tullut kyseistä kirjaa ainakaan tällä vuosikymmenellä tutkittua.



No, joka tapauksesta sieltä löytyi ohje, joka oli tehty katkaravuista, eikä ohje kylläkään ollut kovin nopea, kun piti tehdä marinointi, mutta sen jälkeen valmistus oli todella nopeaa.

Tästä riittä 3-4 hengelle.

Marinadi:
1 chilipalko silputtuna (itse poistin siemenet ensin)
2 valkosipulinkynttä silputtuna
4 rkl soijaa
6 rkl sherryä
6 rkl vettä
ripaus mustapippuri

n. 200 g jokiravunpyrstöjä
2 salottisipulia (ohjeessa oli 2-3 kevätsipulia, mutta niitä en nyt löytänyt)
1 dl cashewpähkinöitä (itse laitoin puolet maapähkinöitä)

Sekoita kulhossa chili, valkosipulinkynnet, soija, sherry ja vesi. Sekoita joukkoon ravunpyrstöt, silputut sipulit sekä pähkinät. Anna marinoitua 3-4 tuntia.

Kuumenna pannulla hieman öljyllä keskilämmöllä. Siivilöi marinadineste pois, mutta säästä se. Paista ravut, sipulit ja pähkinät nopeasti hämmentäen, mutta älä paista liian pitkään, ettei ravunpyrstöt sitkisty. Sekoita marinadinesteeseen maizenasuurustetta pari ruokalusikallista ja kaada se pannuun ja annan kiehahtaa.

Munanuudelit haudutin kiehautetussa vedessä noin kolme minuuttia ja sekoitin paistoksen kanssa. Päälle laitoin koristeeksi silputtua korianteria


Olin aivan unohtanut koko kirjan olemassa olon, mutta itseasiassa siinä oli monta mielenkiintoista reseptiä joita pitääkin tulevaisuudessa kokeilla.

2 kommenttia:

  1. Ei pitäisi tulla näin illalla näin herkullista postausta lukemaan - tuli nälkä! Meillä rakastetaan äyriäisiä, joten saattaa joutua tätä kokeilemaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Todennäköisesti teen itsekin uudelleen=)

      Poista